A levendula ültetése odafigyelést igényel

A virágokat szinte mindenki imádja, olyanok pedig igen nagy számban élnek, akiknek a kertjében is megtalálható nem egy fajta. Az egyik legközkedveltebb a levendula, amely nemcsak bájos, de kellemes illata mellett még gyógyhatással is rendelkezik.

A levendula ültetése ősszel esedékes, hiszen ez az az évszak, amely a legelőnyösebb a biztos siker elérését tekintve. Akárcsak más növények termesztését figyelembe véve, itt is fontos a megfelelő körülmények kialakítása, illetve az is, hogy melyik fajtára esik a választás.

A levendula ültetése nem igényel szakmai professzionalizmust, bárki próbálkozhat eme tevékenységgel. Léteznek olyan íratlan szabályok, amelyeket fontos betartani, ha az ember szép levendulatermésre szeretne szert tenni. Rengeteg napsütésre van szüksége, jól tűri a téli hideget és a fagyokat is, azonban a nyirkos és a párás időjárás tönkreteheti a növényt. Az ültetés során gondoskodni kell a trágyázásról és az öntözésről egyaránt, utóbbi főleg a kezdeti szakaszban igen lényeges.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.