A Set Top Box távirányító további tartalmakat hoz el

A digitális földfelszíni műsorszórás megjelenése jelentős változást hozott a fogyasztóknak. Szükségessé vált egy olyan eszköz bevezetése, amelyik a hagyományos analóg jeleket digitális jelekké alakítja át. Erre a meglévő televíziók nem voltak képesek. A Set Top Box távirányító a vezérlő egységgel együtt, pillanatok alatt vált ismerté a felhasználók körében és minden háztartás szerves részévé.

Set Top Box távirányító
Set Top Box távirányító

Aztán a hírközlési hivatalok és a média hamar megismertették a nézőket ennek a dolognak a jelentőségével, hiszen ez a jövő a digitális szórakozás terén.

A tévé távirányítóját felváltotta a Set Top Box távirányító, ami ugyanúgy működik, mint a tévé, csak képes további digitális tartalmak megjelenítésére, az aktuális adással kapcsolatban. A Set Top Box távirányító a mai napig megtalálható a háztartások jelentős részében, legalább is ott, ahol még nincsenek modern LCD tévék, amelyek már beépített digitális jel dekóderrel rendelkeznek. Ma már minden háztartásban van szélessávú internet, így pedig egyre népszerűbb az IP alapú műsorszórás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.