Az élesztő nélküli kenyér jótékony hatásai

Egyre többen gondolják úgy, hogy egészségük megőrzése érdekében nem elég heti többször sportolni és a káros szokásokról lemondani. Az is szükséges hozzá, hogy megválogassuk élelmiszereinket, hiszen nem mindegy, hogy milyen minőségű alapanyagokból készült ételeket fogyasztunk. Az élesztő nélküli kenyér évezredek óta ismert és fogyasztott alapélelmiszer, mely hazánkban is egyre jobban elterjed. Jótékony hatásai között szerepel az immunrendszer erősítése, illetve a magas vitamin és rosttartalom, amik feltöltik energiával szervezetünket. A teljes kiőrlésű kenyér alapanyagául tönkölybúza szolgál, ami magas minőségű féle elkészítésére alkalmas. A teljes kiőrlésű kenyér évezredek óta fogyasztott pékáru, ami nem csak a vevők, de a pékek számára is kedvelt árucikk volt. Hiszen mindkét fél tudta, hogy az élesztő nélküli kenyér egészséges, a szervezet számára nélkülözhetetlen alapanyagokat tartalmaz. Ezáltal a pékek elégedetten és büszkén adták el portékájukat, míg a vásárlók lelkesen és elégedetten fogyasztották azt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.