Gázgenerátorok alkalmazása

Amennyiben ön is úgy érzi, hogy csökkentenie kellene ökológiai lábnyomát, vagy csak szimplán időről-időre fel kell magát kaparnia a padlóról, miután kibontotta a fűtésszámlát, ideje valami jobb hatásfokú megoldás után nézni.


Jelenleg, szerencsére több alternatíva is van a jó hatásfok elérésére, de természetesen nem mindenhol érdemes bármelyiket alkalmazni. Az egyik, közkedvelt és valóban nagyon jó megoldás, a napelemes rendszer kiépítése és ennek utána egy elektromos fűtési rendszer kialakítása. Ennek hatalmas előnye, hogy a kiépítést követően, akár évtizedekig is szinte ingyen működhet a rendszer, gyakorlatilag 0 környezetkárosító hatással, viszont a kiépítés maga, nagyon-nagyon drága.
Egy másik, sajnos kevésbé ismert, de valóban jó megoldás a gázgenerátorok alkalmazása. Ezt főleg olyan helyen érdemes beszereltetni, ahol eleve fával, szalmával, vagy egyéb biomasszás tüzelőanyaggal fűtenek. Tény, hogy ezzel foglalkozni kell, néha meg kell rakni, viszont az akár 90%-os hatásfoknak köszönhetően, lényegesen lecsökkenti a fűtés költséget és a lábnyomunkat egyaránt.
A gázgenerátor egy olyan szerkezet, ami a fűtőanyagot először elgázosítja, majd az így keletkezett gázt szintén elégeti, így gyakorlatilag minden hasznos égésterméket felhasznál a hőtermeléshez.
Gázgenerátorokat alkalmaznak komoly üzemek főtésére, vagy akár elektromos áram előállítására is. A gázgenerátor lényegesen olcsóbb, mint egy napelemes rendszer, megbízható és nagyon jó hatásfokú. Ellene pusztán annyi szólhat, hogy fűtőanyagot kell raktároznunk, és időnként meg kell raknunk, ami némi munkát igényel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.