Otthont, garázst vagy irodát egy vasdobozból

Az elmúlt néhány év alatt, többször is voltam olyan helyzetben, hogy el kellett gondolkodnom, hogyan oldanám meg a lakhatásomat, ha végül eladnánk a jelenlegi házat. Ez azért volt kicsit problémás kérdés, mert egyrészt pont ezekben az években a nagyobb családi házak értéke igen alacsony volt, és erre még rátett, hogy nem egyedüli tulajdonos vagyok, így nem marad túl nagy összeg, amiből nekem kell megoldanom a költözést.


Két megoldás között őrlődtem a végén, mivel sem lakásba (túl sok a szerszámom) sem egy lepukkant házba nem szerettem volna költözni. Az egyik az volt, hogy Angliából hozatok egy mobil otthont, a másik, amit később találtam és gyanítom, hogy ez lett volna a nyertes, egy itthon még ritkaságnak számító, egyedi konténerekből kialakított otthon lett volna.
Azóta nagyon sok cikket elolvastam a témában, és el kell, mondjam, hogy akár irodának, akár garázsnak, vagy teljes otthonnak is, baromi jó ötleteim vannak, amiket ráadásul a hagyományos módszerekhez képest nagyon olcsón is lehetne egyedi konténerekből megoldani.
Az egyedi konténer alatt azt értem, hogy veszünk egy hajózási konténert, teljesen kipakoljuk, amit sajnos a tengeri levegő elleni védelemnél használt vegyszerek miatt muszáj, hiába van fa padlózata, majd kedvünkre átalakítjuk. Természetesen egy ilyen egyedi konténert az értékesítő cég is kivitelez és nekünk már csak költöznünk kell, de én egyrészt lakatos vagyok, másrészt szeretek ilyeneket csinálni, úgyhogy a nagyját én magam szeretném csinálni, vagy legalább is szeretnék benne komolyan részt venni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.