sárgabarackmag olaj
Szolgáltatás

Sokrétűen alkalmazható a sárgabarackmag olaj

A különféle természetes olajokat előszeretettel alkalmazzák a gyógyszeriparban és kozmetikában egyaránt. Manapság igazán felkapott a sárgabarackmag olaj, ami valamilyen szinten érthető is, hiszen ez számos pozitív tulajdonsággal bír. Ez sokrétűen felhasználó, nagyon jól tolerálható és még a legérzékenyebb bőr, akárcsak a bababőr ápolásakor is beválik. A sárgabarackmag olaj egyszerűen és jó mélyen szívódik fel, de nem túlságosan gyorsan. Ennek köszönhetően a bőrfelületen jól el lehet osztani azt. Masszázsszalonokban ezért is használják ezt olyan szívesen. A sárgabarackmag olaj emulziós krémekben is fellelhető, és tartósan kellemes, táplált és hidratált bőrérzetet biztosít. Ez linolsavat is tartalmaz, ami az úgynevezett esszenciális zsírsavak csoportjába sorolható. Ennek az előállítására az emberi szervezet önmagában nem képes, viszont a jelenléte nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a bőr egészséges és hidratált legyen. A sárgabarackmag olaj rendszeres használata ezért is javasolt.

Nem mellesleg a linolsav ceramid molekulákat is tartalmaz, amelyeknek bőrvédő szerepük van. Ha már a bőrápolásról van szó, akkor említést érdemel a csipkebogyó olaj arcra is. Ez számtalan kozmetikum, főként ránctalanító krém egyik legfontosabb komponense. Továbbá remek párost alkot a szintén egyedülálló hatású gránátalmamag-olajjal. A csipkebogyó olaj arcra abban az esetben is nyugodtan használható, ha valakinek a bőre érzékenyebb a megszokottnál. Ez azért válik be, mert ugye a készítmény préselt, ezért semmiféle allergént nem tartalmaz, aminek köszönhetően a bőrt nem irritálja. Mi az oka annak, hogy a csipkebogyó olaj arcra annyira népszerű? Legfőképp azért felkapott ez, mert magas a C-vitamin tartalma, ezért támogatni tudja a bőr kollagéntermelését. Nem mellesleg erős antioxidáns hatással rendelkezik, ezért segíteni képes a hegek mihamarabbi gyógyulását, illetve meg tudja előzni a terhességi csíkok kialakulását, és védi a bőrt a káros UV sugarak ellen. A csipkebogyó olaj arcra azért is bevált, mert ennek magas az Omega-3 és Omega-6 zsírsav tartalma, aminek hála a sebek gyorsabban begyógyulnak.