Útépítés magánszemélyek által

Azt hinnénk, hogy az útépítés minden esetben állami beruházásból készül és ez alól nem is nagyon van kivétel. De ha jobban belegondolunk, akkor az utak építése bizony, igen sok esetben magánszemélyeknek is fontos lehet. Képzeljük el, hogy van egy gyönyörű tanyánk, erdőnk, vagy bármilyen telkünk, aminek a talaja agyagos, földes, löszös talaj. Ha ez megvan, akkor képzeljünk el egy kellemes nyári estét, mikor a hirtelen jött nyári zápor néhány óra alatt lehűti a levegőt és minden tökéletes. Igen ám, de nekünk be kéne szaladni a faluba, vagy városba, hogy bevásároljunk, vagy épp vendégeket várunk és a fölázott, csúszós-dagonyás földút lehetetlenné teszi a közlekedést a területünkön. Ilyenkor nincs más, mint félre állni az autóval és gyalog menni a házig, a bolt pedig rögtön elérhetetlenné vált.
Lehetséges, hogy egy jó esős időszak után mi is elgondolkodnánk, hogy nem e lenne szükség utak építésére a területünkön belül. Tény, hogy ennek az útépítésnek nem kell autópálya minőségűnek lennie, de ettől még az alap feladat nagyjából ugyan az.
Tehát ilyen-olyan, kisebb nagyobb utak építésére nem csak a komoly befektetőknek, vagy az államnak lehet szüksége, hanem bizonyos esetekben a kis emberek számára is fontos elvégzendő feladat lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.