Webáruház

Acana tápok: A fehérjék szerepe a kutya táplálásában

A fehérjék az élő anyag nélkülözhetetlen alkotórészei. A táplálékkal felvett állati és növényi eredetű fehérjéket a kutya gyomrának, hasnyálmirigyének és vékonybélnedvének fehérjebontó enzimjei aminosavakra bontják, és ebben a formában szívódnak fel. Ne preferáljuk a szénhidrát dús kutyaeledeleket, inkább az igen magas százalékban állati eredetű fehérjéket tartalmazó Acana prémium minőségű tápjait válasszuk. A fehérjék különböző aminosavakból épülnek fel, és a szervezet bonyolult anyagcsere-folyamatok során ezekből az aminosavakból építi fel a saját fehérjéit. A zsírokból és szénhidrátokból az állati szervezet bizonyos aminosavféléket maga is elő tud állítani, de nem mindegyiket.

Acana tápok: A fehérjék szerepe a kutya táplálásában

A kutyának az aminosavak mintegy felét készen kell kapnia a táplálékban, mert ezek nélkül a szervezet nem tud teljes értékű fehérjét felépíteni. A fontos aminosavak megtalálhatóak a prémium minőségű száraztápokban, így mint az Acana tápok is, teljes értékű eledelnek számítanak.

Az állati fehérjét nem tartalmazó táplálékon nevelt állatok nem fejlődnek, csak sorvadnak, és végül elpusztulnak. A szervezet energiatermelésre a fehérjéket kizárólag fehérjéből táplálkozás vagy éhezés esetén használja fel. Azokat az aminosavakat, amelyeket a szervezet nem képes önmaga szintetizálni, létfontosságú aminosavaknak nevezzük. A húszféle aminosav közül tíz olyan nélkülözhetetlen, amelyet a szervezet nem tud előállítani növényi fehérjéből sem, de saját fehérjéinek felépítéséhez elengedhetetlenül szükséges. A ma kapható szárazeledelekben ezeket pótolják, az Acana szárazeledelek gyártója kiválóan elegyíti a szükséges aminosavakat tápjaiban. Az Acana termékcsalád széles palettája olcsón megtalálható a pacsizoo.hu webáruházban, ahol igen kedvező áron megrendelhetőek ingyenes házhozszállítással.

Vélemény, hozzászólás?