Áldásos kurkuma
Egészség

Áldásos kurkuma

 

Kevésbe ismert a tény, hogy a kurkumának nem csak a konyhában vehetjük hasznát, hanem az orvoslásban is, amit az indiaiak már évezredek óta tudnak és alkalmaznak is. Bővebb információ b17net.info-n olvasható a kurkuma áldásos hatásáról, amit érdemes beiktatni a mindennapokba.

A kurkuma fő hatóanyaga a kurkumin. A gasztronómia mellet számos betegség orvoslására használják ezt a hasznos növényt. Ismert gyulladás gátló hatásáról, nagyon jó májvédő, vérhígító, azaz nagyszerűen védi az érrendszert. Gyulladáscsökkentő hatását a következő betegségeknél fejti ki: ízületi gyulladás, csontízületi gyulladás, reumás jellegű ízületi gyulladás, heveny fertőzések.  Közismert, hogy a rák bizonyos formáinak hatásos eszköze.

Számos tudományos kísérlet támasztja alá, hogy a kurkumin erős antioxidánsként működik, továbbá megvéd a környezetünkben egyre nagyobb mennyiségben található rákkeltő hatású anyagoktól, különösen a cigarettafüsttől. Erős antioxidánsként megvédi sejtjeinket a rákkeltő hatású szabad gyököktől, amik, mint tudjuk, a DNS károsításával gyorsítják az öregedést. Áldásos hatása továbbá abban is megnyilvánul, hogy ösztönzi az epehólyagok kiválasztását, az epe működését. Nem utolsósorban a kurkuma antimutagén, azaz génmutáció gátló és antikarcinogén, ami azt jelenti, véd a rákkeltő anyagokkal szemben. Mindezt tudományos kísérletek, állatkísérletek támasztják alá.

A kurkumin megakadályozza a ráksejtek fejlődését és továbbterjedését, az által, hogy elnyomja a kappabéta faktort (ennek a magas értéke jellemző a ráksejtek szóródására). Gátolja a rákos sejtek sokszorozódását is, az által, hogy blokkolja az ösztrogén és az ehhez hasonló vegyi anyagok képződését. Sok más szerrel ellentétben még a rák előrehaladt szakaszában is képes megállítani a tumor növekedését, gátolja a ráksejteket a sokszorozódásban. Erősíti az immunrendszer működését és gátolja annak az enzimnek a működését, amely leköti a vérben található vasat és rezet, tudniillik ez a két elem szükséges a tumort tápláló érhálózat növekedéséhez.

Összegezve elmondhatjuk, hogy a kurkumában található kurkumin erős gyulladás gátló hatású, méregtelenítő, stimulálja a rákvédő enzimek DNS védő hatása van, szabályozza a salétrom-oxidot, fokozza más növényi vegyület rákellenes hatását, mint például béta karotin, E vitamin, emellett gátolja a rákot megelőző belső vastagbél sérüléseket, a vastagbélrákot és a többszörös mellrák sejtsorok növekedését, meggátolja a szájban lévő daganatok kialakulását, gátolja a bőrdaganatok kifejlődését. A kurkuma szervezetre gyakorolt jótékony hatását a különböző tudományos kutatások is igazolják, amelyekről oldalunkon a b17a.info többet olvashat.

 

Mindenképp fontos, hogy a kezelés megkezdése előtt konzultáljon egy szakorvossal, gyógyszerésszel vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a b17a.info oldalon, ahol további tájékozódást kap a kurkuma jótékony hatásáról és használatáról.

Vélemény, hozzászólás?