Szolgáltatás

Az angyalok az életünkben

Az angyalok az életünkbenAz iszlámban is, az embereknek szintén vannak segítőik, akik egyengetik életük útjait, de elsősorban Istent hivatottak szolgálni. Ők az angyalok, akik engedelmességre lettek teremtve.

Hiányzik mindazon tulajdonságuk, ami az embereknél megjelenik és megkeserítik életét. Nincs szabad akaratuk és képtelenek az engedetlenségre Isten irányában. Nem fizikai lények, ezért nincs szükségük ételre és italra. Kísértésbe sem eshetnek, hiszen teremtésüknél fogva nem rendelkeznek ezzel a lehetőséggel.

Az angyalok isteni megbízásból segítik az embereket akkor is, amíg fizikai testben vannak, de segítik a halál után a lélek további útján. Azok az angyalok, akik szabad akarattal rendelkeznek, a dzsinnek, akik tűzből teremtettek. Közöttük vannak jók és gonoszak is.

Habár ők sem rendelkeznek fizikai testtel, mint az angyalok, de ők nem minden esetben buzdítják Istennek tetsző cselekedetekre az embereket. Ők voltak azok, akik fellázadtak az isteni rend ellen, mert féltékenyek lettek az ember megjelenésére.

Vélemény, hozzászólás?