Egyéb

Az igazgyöngy egyedisége

Az igazgyöngy egyediségeA gyöngyök iránti kereslet töretlen, sőt a XXI. századra még nagyobb lett. Az ékszer szépsége a gyöngy minősége. Sokféleségük, természetes és mesterséges úton történő megalkotásokra számos példa mutatkozik, melyek közül a mindenki által ismerősnek hangzó biogén eredetű igazgyöngy. A gyöngyök világában évszázadokkal ezelőtt próbálkoztak már az gyöngykagylók tudatos tenyésztésével, de megannyi próbálkozás közül a legeredményesebb az az emberi beavatkozás lett, melynek során minden gyöngykagylóban gyöngy növekedését tudnak elérni. Az egyre nagyobb piac miatt ezen régi, még tényleg igazi gyöngyök forgalma is mutatja, a gyöngyök terén még mindig van igény a régi és új korok luxusékszerére.

A napjainkban divatos gyöngyfűzés által készített kis házi ékszerünk is feldobhatja ruházatunkat, de egy igazán elegáns viselet az üveggyöngyök mellett egy fehéres vagy krémes színű igazgyönggyel válik teljessé.

A világ leghíresebb igazgyöngye a London, South Kingston múzeumában van kiállítva, mely méreteivel tűnik ki társai közül. 1851-ben állították ki és azóta is megannyi csodálója van e természet alkotta képződménynek. Az igazgyöngy értékét viszont nem csak méretei szabályossága is meghatározza. A legnagyobb értékkel azok a darabok bírnak, melyek alakja ovális, tojásra emlékeztető, minél lekerekítettebb. A szabályos gömb alakhoz hasonlatos példányok szintén nagy népszerűségnek örvendenek.Megmunkálásuk, felhasználásuk során természetesen változhatnak paramétereik, de értékük számunkra igazán ekkor válik szembetűnővé, a gyönyörű ragyogásuknak, színüknek köszönhetően társaik közül kiemelkednek. Egy sötét színű estélyi ruhához igazán elegáns viselet mind a nyakon, mind a kézen egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?