Az öntözőrendszer javítás mikor esedékes?
Webáruház

Az öntözőrendszer javítás mikor esedékes?

Bármennyire is szakszerűen történik a telepítés, esetenként előfordul, hogy egy-egy alkatrész meghibásodik. Az öntözőrendszer javítás precizitást és tudást igényel, ezért a munkát mindig profira kell bízni. Sok esetben csak a vezérlőt kell újraindítani és ismét beprogramozni. Az is sűrűn megesik, hogy lemerül az elem, szóval erre érdemes figyelni. Amennyiben nem áll le a berendezés, vagyis folyamatosan locsol, akkor általában a mágnesszelepek nem zárnak le. Ilyenkor a leggyorsabb megoldás az, ha elzárja a csapot.

Ha szivattyús a vízforrás, akkor a motort javasolt áramtalanítani. Az öntözőrendszer javítás elengedhetetlen, ha csőtörés van. Ennek a problémának két változatával találkozhatnak a szerelők. A nyomó és zóna oldali repedés szintén gyakori eset. Az említett hibák mellett a szórófejek, valamint az érzékelők nem megfelelő működése is jelentkezhet. Érdemes megemlíteni, hogy a kellemetlenségek legtöbbször azért alakulnak ki, mert elmaradnak a karbantartási műveletek. Az öntözőrendszer javítás elkerülhető, ha megteszi a kellő lépéseket.

Az öntöző automata önállóan teszi a dolgát

Ez egy precíziós műszer, ami szinte észrevehetetlenül épül be a környezetbe és akkor lép működésbe, amikor Ön úgy akarja. Az öntöző automata a legtöbb szaküzletben jelen van, így a beszerzését tekintve nem lesz nehéz dolga. Mivel nem kell kézzel zárni és nyitni, vagyis felügyelet nélkül működik, így bátran elutazhat nyaralni és az esti szórakozásokról sem kell lemondani. A zöldövezet úgy fejlődik és szépül folyamatosan, hogy Ön energiát nem fektet bele. A terület méreteihez és adottságaihoz tervezik a szakemberek, így hatékonyan tud működni.

Az öntöző automata alapját a vízcsőrendszer képezi, ami 20-30 cm mélyen a talajban kap helyet. A zónákat a víz hozamának és a kert adottságainak függvényében osztják fel. A vízforrás lehet vezetékes, esővíztartály, tó vagy patak is. A csőrendszerre szórók, csepegtetők vagy mikroszórók kerülnek elhelyezésre. A növényzettől és a terület méretétől függően javasolt választani. Az öntöző automata ma már nem számít luxuscikknek, tehát szinte minden ember megengedheti magának.

Vélemény, hozzászólás?