Buteyko módszer – a kevesebb néha több
Szolgáltatás

Buteyko módszer – a kevesebb néha több

Buteyko professzor, egy orosz kutatóorvos kimerítő kutatása azt eredményezte, hogy felfedezte, hogy több száz krónikus betegség kialakulása tudományosan magyarázható a fiziológiailag ajánlott normát meghaladó szokásos légzés vagy a krónikus hiperventilláció következményeként.

Buteyko professzornak az is feltűnt, hogy ha sikerül tudatosan átformálni a légzési mintánkat úgy, hogy az az ajánlott norma szerinti légzés mennyiségét nem haladja meg, sok betegség állapota megfordíthatóvá válik.

Éveken át kísérletezett, míg sikerült kidolgoznia egy módszert, amellyel a légzési szokások normalizálhatóak. A Buteyko módszer az elmúlt 50 év alatt több tízezer embernek tette lehetővé krónikus betegségei visszafordítását.

A Buteyko online tréningsorozat segítségével megtanulható a Buteyko professzor által kifejlesztett módszer, amely hatékony eszközöket kínál egészségi állapotunk javítására.

A tréning fő célja a helyes légzésminta megismertetése és a Buteyko gyakorlatok elsajátítása, valamint a légzés és annak egészségi állapotra gyakorolt hatásának tudatosítása. A Buteyko módszer tudományos alapokon nyugszik, amit több nyugati és keleti országban a hagyományos egészségügyi rendszer is előszeretettel alkalmaz a gyógyszeres terápiák kiegészítésére.

Az online tréning előnye, hogy segítségével otthonról, kényelmesen elsajátítható a módszer, ami ötvöződik a kiscsoportos foglalkozások előnyeivel is, így felgyorsítható az egészségi állapot javulása.

Buteyko tréning és a rendszeres gyakorlás hatására javulnak az olyan panaszok, mint az asztma, nehéz légzés, pánikrohamok, szorongás, nátha, horkolás és alvászavarok is.

Vélemény, hozzászólás?