Internet

Ékezetes domainek előnyei és hátrányai

Ékezetes domainek előnyei és hátrányaiDomain név kiválasztásakor egyáltalán nem mindegy, hogy ékezetes vagy ékezet nélküli formátumokban gondolkodunk. Lassan tíz éve lehet magyar neveket is beregisztrálni, így nem ritka az, ha valaki mellette dönt és így szeretne jelen lenni a világhálón. Természetesen ennek a választásnak megvannak az előnyei és a hátrányai is.

Az ékezetes domainek SEO szempontból nagyon fontos szerepet töltenek be, hiszen itt egy optimális megoldásban kell gondolkodni. Ha a legfontosabb kulcsszavak alapján válasszuk meg az ékezetes domainek nevét, akkor ezzel egy előnyösebb helyre kerülhetünk a helyi találati listákban is.

Fontos, hogy akár az ékezet nélküli és ékezetes domain nevet is lefoglalhatjuk, így biztosak lehetünk abban, hogy a konkurenciának nem fog ugyanaz a domain név eszébe jutni és mind a kettő a mi oldalunkra irányítja majd a látogatókat. A statisztikai adatok szerint viszont, az internetezők nagy százaléka még mindig nem használ ékezetes karaktereket, így ezt is figyelembe kell venni, ha domain név kiválasztására kerül a sor.

Vélemény, hozzászólás?