Fontos információk az előzetes letartóztatásról
Szolgáltatás

Fontos információk az előzetes letartóztatásról

Mivel az előzetes letartóztatás nem tréfa, ezért ha felmerült annak a lehetősége, hogy Ön vagy valamelyik ismerőse ebbe a helyzetbe kerülhet, akkor azt ajánljuk, hogy gyűjtsön információkat a szituációval kapcsolatban! Ezt bármikor megteheti a http://www.Vidakovics.hu/cat-buntetojog/elozetes-letartoztatas oldalon, ahol dr. Vidákovics Béla Zsolt szolgáltat információkat a helyzet kapcsán. Maga az őrizetbe vétel maximum hetvenkét óráig tart.

Ennyi idő után, az illető csak akkor tartható fogva, ha elrendelik az előzetes letartóztatást, amit abban az esetben lehet megtenni, ha alapos gyanú merül fel, hogy valóban köze lehet a bűncselekmény elkövetéséhez. Az előzetes letartóztatás csak akkor jöhet szóba, ha a problémás tettet egyébként is szabadságvesztéssel lehet büntetni a http://www.Vidakovics.hu/cat-buntetojog/elozetes-letartoztatas oldal szerint.

Ha elrendelik a szervek az előzetes letartóztatást, akkor már valamilyen bizonyítékkal kell rendelkezniük arra vonatkozóan, hogy az illető valószínűleg bűnös lehet. Másrészt akkor is hasznos lehet például a fent megnevezett cselekedet, ha felmerül annak a lehetősége, hogy a gyanúsított szökést kísérelne meg, vagy újabb bűncselekményt követne el – olvasható a http://www.Vidakovics.hu/cat-buntetojog/elozetes-letartoztatas oldalon.