Gázelemzés felsőfokon
Szolgáltatás

Gázelemzés felsőfokon

Hogy milyen feladatok elvégzésére is használható egy hordozható gázkromatográf?
A gáz- vagy folyadék kromatográfia az ismeretlen gázok, vagy folyadékok összetételének meghatározása. A hordozható gázkromatográf tehát, az az eszköz melynek segítségével kémiai, analitikai elválasztástechnikát végezve meghatározhatjuk az ismeretlen vegyületek összetételét.

Hordozható gázkormatográf használatakor a gáz halmazállapotú minta az elválasztásért felelős kolonnára kerül, majd onnan a detektorra. Amennyiben folyadékot szeretnénk ellenőrizni, fontos, hogy azt előtte megfelelő hőmérsékleten elpárologtassuk. Ez esetben csak olyan vegyületeket tudunk vizsgálni, melyek a gázzá alakulás közben nem bomlanak el.

A hordozható gázkromatográfos mérés általában két részből áll. Az első a minta előkészítése, így a gázelegy alkotóelemeinek szétválasztása, majd ezt követően a gázkromatográfiás elválasztásból, másnéven futtatásból.

Amennyiben többet szeretne megtudni erről a méréstechnikai műveletről, vagy ilyen berendezést szeretne bérelni, vagy vásárolni, várjuk szíves megkeresését és legjobb tudásunk szerint segítünk önnek, hiszen ez nem csak a szakmánk, de hivatásunk is!

Vélemény, hozzászólás?