Inkább ne kelljen az érszűkület tüneteivel bajlódni!
Webáruház

Inkább ne kelljen az érszűkület tüneteivel bajlódni!

A leginkább elterjedt civilizációs betegségek egyike. Lassú lefolyású, de a szövődményei komoly betegségekhez vezetnek. Amint felfedezzük magunkon az érszűkület tünetei egyikét, azon nyomban kell cselekedni, hogy visszafordítható legyen. Az érfalak egészsége fontos ahhoz, hogy a vérkeringés hibátlanul működjön. Sokáig teljesen tünetmentes, de éppen ezért kell figyelni az egészségünkre, az étkezésre, a mozgásra, szűrővizsgálatokra járni, hogy tisztában legyünk az állapotunkkal.

Az érszűkület tünetei akkor jelennek meg, amikor az artériák fala merev lesz és szűkül a belső átmérője. Ilyenkor a verőerek nem képesek elég vért szállítani és csökken a szövetek oxigénnel, tápanyagokkal való ellátottsága is. A legjellemzőbb, hogy az alsó végtagban alakul ki, amikor először csak lábfájdalmat érzünk és ha az érszűkület tünetei figyelmen kívül vannak hagyva, a szövetek elhalnak és amputáció lehet a végeredmény. Hogy megelőzzük, tartsunk néha diétát, növeljük a folyadékbevitelt, használjunk gyógynövényeket és a mozgás is jót tesz.

Múlik a fájdalom a fekély kezelése alatt

Ha ez a sebesedés nedvedzik, akkor még nehezebb meggyógyítani, de nem lehetetlenség. A fekély kezelése nem egyszerű feladat és hosszú ideig tart. Ha ez a seb váladékozik, akkor pedig még több idő kell a gyógyuláshoz, ugyanis először a fertőzést kell megszüntetni, azután jöhet csak maga a seb ápolása. A probléma lassan alakul ki és sajnos ugyanilyen tempóban gyógyítható. Nagyon tud sajogni, tehát jobb, ha inkább megelőzzük.

A fekély kezelése közben a fájdalom múlik, a seb szép lassan bezárul, de mindez csak akkor történik meg, ha szakemberhez fordulunk vele. Néha az is megeshet, hogy gyógyszeres kezelés kell, tehát mindenképpen ajánlott az orvost felkeresni. Fekély kezelése esetén használhatunk természetes dolgokat, mint például a gyógynövények és dönthetünk szén-dioxiddal történő szárazfürdő mellett is. Tegyük meg magunknak azt, hogy óvjuk a testünket és odafigyelünk rá, így bármikor is történik olyan, ami bonyodalmat okozhat az egészségünkben, azonnal cselekedhetünk!