Kárpitozott ágyak – elegancia a hálószobához
Szolgáltatás

Kárpitozott ágyak – elegancia a hálószobához

A hálószobában különösen elegánsan mutathat egy kárpitozott egyszemélyes ággyal. Kárpit burkolatot ízlésünknek szerint, szövetből, bőrből vagy műbőrből is választhatunk. Az egyszemélyes ágy kárpitjának színével harmonizáló ágytakaró még ízlésesebbé varázsolja a hálószobát.

A legfontosabb szempontok az egyszemélyes ágy vásárlásánál a tartósság, ápolási követelmények,a megjelenés a kényelem  és nem utolsó sorban az ár.

A családi kassza számára a bútorvásárlás mindig egy kisebb beruházásnak számít, ezért szánjunk időt a döntésre.

Milyen kárpitot válasszunk az egyszemélyes ágyra?

Nincs egyetlen helyes válasz, van, aki esküszik a szövetkárpitra, mások pedig soha nem választanának szövetkárpittal készült ágyat.

Mérjük fel családunk igényeit és szokásait!

A szövetkárpitos ágy előnyei

Ne feledjük, hogy a „szövet” kategória sokkal szélesebb, mint a „bőr” kategória, mert nagyon sokféle szövet létezik.

Sokak szerint a szövet lágyabb, melegebb anyag, mint a bőr, ezért kényelmesebbek, mint a bőrkárpittal gyártott egyszemélyes ágyak.

Az egyszemélyes ágyak kárpitjának kopása a szövet minőségétől függ. Ahogy az várható, a jó minőségű szövetek (akárcsak a jó minőségű bőrök) jobban ellenállnak a kopásnak.

A legtöbb szövet burkolatot foltálló bevonattal kezelik, így ha kilöttyentjük a kávénkat az ágyra könnyen kitisztíthatják kárpit tisztítóval, vagy kézi gőztisztítóval.

Ezenkívül a szövet nem karcolódik meg, mint a bőr, ezért jobban ellenáll házi kedvenceink mancsainak.

Noha bőr egyszemélyes ágyak már többféle színben kaphatók, a szövetek gyakorlatilag korlátlan mintázatban, textúrában és színben állnak rendelkezésre a bútor gyártóknak.

Sokkal könnyebb dolgunk lesz összehangolni hálószobánk meglévő dekorációját, ha a szövet kárpitos egyszemélyes ágy vásárlása mellett döntünk.

Vélemény, hozzászólás?