Klíma Kistarcsa: a szerelés lépései
Szolgáltatás

Klíma Kistarcsa: a szerelés lépései

Egy megbízható légkondicionáló télen és nyáron is remek szolgálatot tehet. A nagy melegben hatékonyan le tudja hűteni a lakást, míg télen kisegítő fűtési berendezésként funkcionálhat. A sokoldalú klíma Kistarcsa településén is igen kedvelt, pontosan a fent említett előnyének köszönhetően.

Nyilvánvalóan ezt megfelelő módon szükséges telepíteni és üzembe helyezni, hiszen csakis így tudja mindkét feladatát kiválóan elvégezni. Hogyan is történik a telepítés? Milyen lépésekre épül az egész? Nos, ugye a klíma Kistarcsa városában két részből áll, a beltéri és a kültéri egységből.

Az előbbi pontos helyének meghatározása után a panel felfúrása és a kivezető csövek furatának előkészítése történik. Ezzel párhuzamosan a berendezés kültéri egységének konzolon vagy padlón álló talpazatának kialakítását is elvégzik a szakemberek. Mindezt követi az elektromos bekötés és a tömítettség ellenőrzés.

Amikor mindez kész van, jöhet a vákuumolás, ami után a rendszer beüzemelésre kerül sor. Természetesen, ha minden kész van, a klíma Kistarcsa próba működtetése is megtörténik, amikor is a szakember megmutatja a tulajdonosnak, hogy miként is funkcionál az egész, milyen funkciók léteznek, melyik gomb mit tud.

A fűtési rendszer átmosása régi és új berendezéseknél

Sokan azt hiszik, hogy csak a régi fűtési rendszereket kell tisztítani, pedig az igazság az, hogy a legújabb, alig pár órája szerelt szerkezetek is megkövetelik ezt. Sőt, a gázkészülék cseréjének befejeztével a fűtési rendszer átmosása szintén elengedhetetlen. Miért? Mert az új csövezésekben, akár réz, vas vagy műanyag a vezetékek anyaga, lehetnek forraszanyag maradványok, mechanikus szennyeződések.

A régi berendezéseknél pedig egyértelmű, hogy a csövek falán vastag, szigetelő hatással bíró kosz, vízkő és egyéb lerakódás lehet. Csakis a fűtési rendszer átmosása tudja ezeket eltávolítani. Ez azért is fontos, mert a radiátor belső felületén, a padlófűtés csöveiben lerakódott szennyeződések a hőátadást csökkentik. Teljesen egyértelmű, hogy a fűtési rendszer átmosása nagymértékben segíthet ennek a megoldásában.

Vélemény, hozzászólás?