Autó

Még erősebb Shelby izomautók

Még erősebb Shelby izomautókEgyértelműen a legtöbbet emlegetett és legtöbbet vásárolt izomautó a Ford Mustang Shelby GT. A Shelby izomautók maguk mögött tudnak már több mint negyven évet, hiszen az első megjelenés az 1964-es évre tehető. Az évtizedek alatt, az autó folyton újult és újult, de az eredeti kinézettől nem nagyon tértek el a Ford mérnökei, ami ugyancsak az autó sikeréhez vezetett.

Az autógyár új dobása 2016-ra várható és valószínűleg eléri az 55 ezer dollárt is.

Az autó hátsókerék meghajtású, 5.8 litres V8-as motorral felszerelt sportautó lesz, ami azonban nem sokban fog eltérni kinézetben az eredetitől és ami biztosan megosztja majd a vásárlókat, hiszen a legutóbbi kiadott Shelbyt maga mögé zárta a Chevrolet Camaro, így a gyárnak növelnie kell minden teljesítményt.

Tudtuk eddig azt is, hogy a Shelby izomautók évente jelentek meg, ezért az is bizonyos, hogy sok átalakuláson fog majd átmenni az autó, ha most három évet kell rá várni. Mindezért tisztelet jár Caroll Shelby tervezőnek, aki a Fordnál kötött ki, amikor meg akarta építeni élete első és a világ mostani legsikeresebb izomautóját.

Vélemény, hozzászólás?