Mivel foglalkozik a bőrgyógyászat?
Egészség

Mivel foglalkozik a bőrgyógyászat?

A dermatológia az orvostudomány egyik ága, ami a különböző bőrbetegségekkel és azok kezelésével foglalkozik. A bőrgyógyászat országszerte elérhető. Az emberi testen található anyajegyek megjelenése teljesen természetes folyamat. Probléma akkor jelentkezhet, ha azok mérete, színe, illetve formája megváltozik. Ebben az esetben azonnal dermatológushoz kell fordulni! Ha nem kér segítséget, vagyis azt várja, hogy magától elmúljon, akkor rosszul teszi. Nagyobb baj alakulhat ki, ami komplikáltabbá teheti a kezelést.

A bőrgyógyászat egyébként pigmentációs zavarok, mint például májfoltok vagy szeplők kialakulása esetén is felkereshető. A klinikák honlapján egyszerűen foglalhat időpontot, így elkerülheti a fáradtsággal járó utazást és a kellemetlen sorban állást. A korai stádiumban kiderült betegség kezelése sokkal eredményesebb és gyorsabb. A bőrgyógyászat osztályára évente 1-2 alkalommal érdemes ellátogatni. A rutinvizsgálatokat nem szabad elhanyagolni, ha szeretne megbizonyosodni arról, hogy minden rendben van.

A bőrgyógyászati problémák komolyak lehetnek

A vizsgálatok elvégzése előtt, minden esetben megbeszélésre kerül sor. A bőrgyógyászati konzultáció alkalmával mondja el a szakorvosnak, hogy milyen jellegű panaszokat tapasztal. Beszéljen őszintén a problémájáról, hogy tisztában legyen a doktor azzal kapcsolatban, milyen analíziseket kell elvégezni. Ezt követően alaposan megvizsgálja az anyajegyeket és az elváltozásokat, hiszen előfordulhat, hogy komoly belső szervi gondok állnak a háttérben. Kikérdezi a pácienst arról, hogy korábban voltak-e ilyen jellegű problémák a családban.

A bőrgyógyászati kezelés csak a pontos diagnózis meghatározását követően veszi kezdetét. A terápia személyre szabottan történik, hiszen mindenkinél más jellegűek a rendellenességek. Előfordulhat, hogy vérvizsgálatot rendel el az orvos. Ebben az esetben egyáltalán nem kell megijedni. A vérvétel során csupán annyit fog érezni, mintha egy szúnyog csípte volna meg. A bőrgyógyászati szakrendelőt ekcémás, gombás, pattanásos, vagy egyéb allergiás tünetek kapcsán azonnal keresse fel!

Vélemény, hozzászólás?