Öntözőrendszer a nyári hónapokra
Webáruház

Öntözőrendszer a nyári hónapokra

Az egészségtelen pázsitot elhalt fű, kosz és kopasz foltok jellemzik. Ráadásul a gyep rései teret nyitnak a gyomnövényeknek, ami csak tovább fokozza a kert beteges, boldogtalan megjelenését. Viszont a gondozott pázsit gyönyörű és kellemes látványt nyújt. Az öntözőrendszer egyenletes, rendszeresen ütemezett vizet biztosít a kertnek. Ez különösen fontos a nyári hónapokban, amikor a Nap intenzitása kiszáríthatja a talajt és károsíthatja a gyepet.

A professzionális öntözőrendszer telepítésével már nem kell emiatt aggódnia! A következetes locsolási ütemezés mellett, ezek a berendezések azt is biztosítják, hogy a kert egyetlen része se maradjon ki és ne legyen túlöntözve. Az öntözőrendszer segít megőrizni a gyep színét és állagát az egész udvaron, ezért nem fogja megbánni, ha befektet egy ilyen gépbe.

Öntözéstechnikai szaküzlet strapabíró berendezésekkel

Ami az otthona megjelenését illeti, néhány háztulajdonos aggódik amiatt, hogy a locsolórendszer negatív hatással lesz az udvar kinézetére. Míg a múltban ezek a berendezések nagyok, terjedelmesek és láthatóak voltak, a mai megoldások sokkal finomabbak ennél. Az öntözéstechnikai szaküzlet termékpalettáján olyan rendszereket találhat, amelyek a föld alatt működnek és a fejek csak használat közben emelkednek ki. Ezen kívül, az öntözéstechnikai szaküzletben kapható berendezés ütemezhető úgy, hogy este vagy kora reggel működjön. Észre sem veszi, hogy az udvaron van a locsolórendszer.

Mielőtt elvégeznék a szakemberek a telepítését, mindenképp meg kell tervezni a föld alatti csövek és a felszínen levő locsolók elhelyezését, a lehető legjobb lefedettség érdekében. Mindegyik fúvóka pontosan van elhelyezve, így a sugár egyenletesen osztja el a vizet a pázsiton. Az öntözéstechnikai szaküzletben mindent figyelembe kell venni, az udvar méretétől kezdve, a helyi klímán át az ingatlan földrajzáig. Ha az udvaron lejtők vagy dombok is vannak, ezt is figyelembe kell venni, mivel ez a víz lefolyását okozhatja és bizonyos területeket túlöntözhet, míg más részeken száraz marad a talaj.

Vélemény, hozzászólás?