Többféle anyag begyűjtését végzi a MÉH telep
Szolgáltatás

Többféle anyag begyűjtését végzi a MÉH telep

A világ olyan kihívások előtt áll, amilyenre eddig még nem került sor. Voltaképpen a társadalmi berendezkedés az, ami komoly jelentőséggel bír, hiszen ez fogja meghatározni, hogy az emberek egymással és a természettel kialakított viszonya milyen irányba halad. Egy remekül működő MÉH telep több tekintetben jelent leképeződést az említettek fényében. Az, hogy az ember mennyire becsüli meg a környezetét, nagyban lemérhető arról, miként bánik a hulladékkal. Ezek a termékek gyakran működésképtelenek.

A MÉH telep az a hely, ahol jó esetben ezek a holmik végzik. Tatabányán a Méhes Hulladék telepén többféle fémet, elektronikai cikkeket és elhasznált akkumulátorokat is átvesznek. Ezek többsége veszélyes komponenseket tartalmaz és nincs keresnivalójuk az emberek közelében, de a természetben sem, miután ellátták a feladatukat. A MÉH telep az a biztonságos helyszín, ahonnan leadva tovább juttathatóak a szakértői kezek közé, majd kezdetét veheti a semlegesítés, újrafelhasználás.

Mire kell figyelni a használt akkumulátor leadás esetén?

Az energiatárolás olyan komplex problémakör, aminek a megoldása folyamatosan zajlik. A jelenlegi, kezdetleges megoldások még bőven fejlesztésre szorulnak. A használt akkumulátor leadás számos szemszögből kulcskérdés. Ezek az általában ólom-savas rendszerek elektrokémiai reakciók mentén képesek tárolni az áramot, de az élettartamuk nem túl hosszú. Néhány év alatt, a fokozott kihasználás mellett, egyszerűen lemerülnek és cserélni kell. A használt akkumulátor leadás ilyen formában egy új kezdetet jelent.

Egy átlagos autóba való akkumulátorból visszanyerhető a sav semlegesítése során legalább 7 kilogramm fémólom és 3 kilogramm műanyag. Mivel a folyadék veszélyes hulladék, mert nehézfémet tartalmaz, így jogszabályi kötelezettség van a beszolgáltatására, valamint célirányos kezelésére. A használt akkumulátor leadás a környezet tehermentesítését is nagyszerűen szolgálja, amivel mindenki csak nyerhet. Tehát ajánlott kellő figyelmet szentelni a leadásra, ha már nem képes ellátni a feladatát.

Vélemény, hozzászólás?