Válassza ki könnyedén a tökéletes nyomtatott orvosi munkaruhákat a tavaszra
Webáruház

Válassza ki könnyedén a tökéletes nyomtatott orvosi munkaruhákat a tavaszra

Az egészségügyi szakemberek által viselt munkaruhák, és különösen azok színei nagy hatással vannak saját jólétükre és a páciensekre egyaránt. Az egyenruhák hatékonyan javíthatják az egészségügyi személyzet és a betegek hangulatát is.

Gyakran az, amit mindannyian viselünk, tükrözi, hogy mennyire jól érezzük magunkat. Amikor reggel kikászálódunk az ágyból, és látjuk, hogy odakint esős és borús az idő, hajlamosak vagyunk sötét ruhába öltözni. Az öröm pillanataiban viszont meleg színeket választunk, például narancssárgát vagy világoskéket. Amikor az orvosok által viselt ruhákról van szó, a színek még fontosabbá válnak.

Színterápia – mit jelent és mennyire hatékony?

A színterápia, más néven kromoterápia az ókorig visszanyúló, nem hagyományos módszer a betegek kezelésére színek segítségével. Konkrétan azon alapul, hogy a szemet bizonyos színeknek teszik ki. A színterápia célja, hogy megnyugtassa, ellazítsa és stimulálja a szervezetet. Az idők során bebizonyosodott, hogy a színterápia a természetes folyamatok pozitív befolyásolásával támogatja a betegeket a betegség elleni küzdelemben. A színterápia fő célja, hogy vidám színekkel körülvéve magunkat, több energiát és életkedvet adjon. A színterápia ma már alternatív gyógyászati módszernek számít, de akkor a leghatékonyabb, ha a hagyományos kezelés kiegészítéseként alkalmazzák.

Miért bátorítják az egészségügyi szakembereket arra, hogy színes, nyomtatott ruházatot viseljenek?

A színterápia azért vált olyan népszerűvé, mert biztonságos az egészségre és nagyon megfizethető. A színek nagy hatással vannak arra, hogyan érezzük magunkat. Egyes színek megnyugtatnak minket, míg más színek irritálhatnak. A színek hatással vannak a pszichénkre, az elménkre és a testünkre. Amikor meglátogatunk egy szerettünket a kórházban, és látjuk, hogy mennyi beteg és szenvedő ember van, azonnal elszomorodunk. Szomorúságunk és aggodalmunk még kifejezettebb lenne, ha az orvosok sötét ruhát viselnének. A színek hatással vannak az egészségünkre és a közérzetünkre, ezért a legjobb, ha olyan színekkel vesszük körül magunkat, amelyeket pozitívnak érzünk. A maguk módján az egészségügyi dolgozókat arra ösztönzik, hogy a legoptimistább színekben vagy kimono típusú nyomtatott egyenruhát viseljenek. Elmúltak azok az idők, amikor az egészségügyi személyzet fehéret viselt. Most az orvosi egyenruhák gyönyörű színekkel és mintákkal örvendeztetnek meg.

Miért olyan fontosak a nyomtatások és a színek a gyerekekkel való munka során?

Az orvosi ruha színe pozitív hatással lehet a fiatal betegek viselkedésére. Pontosabban a színes orvosi ruhák elterelhetik a gyerekek figyelmét a kórház komor hangulatáról. A színes, szép mintákkal ellátott orvosi felsők és blúzok gyorsan magukra vonzzák minden korosztályú beteg, különösen a gyermekek figyelmét. A kisbabák mindent megnéznek, ami előttük van, különösen, ha az fényes, jellegzetes és kontrasztos a táj többi részével. Másrészt a nagyobb gyermekeket interakcióra és együttműködésre lehet ösztönözni, ha az egészségügyi szakemberek színes ruhát viselnek. Kétségtelen, hogy az orvosi öltözékek befolyásolják a kis betegek önbizalmát, és szimpátiát ébresztenek bennük az őket ellátó orvosokkal szemben. Ráadásul a nyomtatott orvosi felsők megragadnak a gyerekek emlékezetében, így a kicsik gyorsan felismerik az orvosokat. A kisgyerekek gyakran tudják, hogy az orvosuk rózsaszín, virágokkal, papagájokkal, bábokkal vagy repülőgépekkel díszített egyenruhát visel. Így működik a gyerekek agya – odafigyelnek és emlékeznek azokra a részletekre, amelyeket a felnőttek teljesen figyelmen kívül hagynak. Ezért, ha gyermekosztályon dolgozik, érdemes nyomtatott és színes orvosi ruhákat választani, amelyek nagyon hasznosak lesznek a gyermekek és a fiatal betegek ellátása során.

Ne kockáztassa az orvosi ruha kényelmét

Az, hogy a gyermekgyógyászatban dolgozó egészségügyi személyzet esetében hogyan néz ki az egyenruha, minden bizonnyal fontosabb, mint a kardiológusok vagy az ortopéd szakorvosok esetében. Azonban minden egészségügyi szakember számára fontos a kényelem. Ezért az orvosi munkaruha kiválasztásakor a színén és a nyomatokon kívül győződjön meg arról, hogy jó minőségű anyagból készült, jól illeszkedik, és a mérete illik Önhöz. Az orvosi egyenruha nem lehet sem túl szűk, sem túl bő. Az orvosi ruházatnak nem szabad korlátoznia a mozgását, hanem ki kell emelje a sziluettjét, és kényelmet, rugalmasságot és mozgásszabadságot kell biztosítania.