Egészség

Válasszunk nikotinos e liquidet

Válasszunk nikotinos e liquidetAz utóbbi időben az elektromos cigaretták elterjedése miatt az üzletek polcain egyre többféle elektromos cigarettát, hozzájuk való tartozékot illetve e liquidet találhatunk. (Az eredeti oldal elköltözött, a hivatkozást módosítottuk) Elektromos cigarettákhoz választhatunk nikotinos e liquidet vagy akár nikotin menteset is. De vajon mi is az e liquid? Az e liquid összetevői a következők: PG- azaz propilén-gilkol, mely egy olajos tapintású, színtelen vízszerű folyadék, amely jó hordozója az aromáknak, így ezt az anyagot használják néhány gyógyszerkészítmény, élelmiszerek és parfümök előállításánál is.

A PG jól átadja az aromát, viszont a gőze nem annyira látványos. A VG vagyis a növényi glicerin esetében egy zsíros tapintású, szirupszerű folyadékról beszélünk, melynek sűrűsége hasonló a méz sűrűségéhez. Ezt az anyagot is használják más területeken, mint például kozmetikumok vagy élelmiszerek készítésénél. A VG az ízesítést gyengén adja át, viszont a füsthatás jóval nagyobb, mint a PG esetében. Az e liquid tehát erősségétől függően tartalmaz aromákat, vizet és nikotint. Értelemszerűen ezeket megvásárolhatjuk különböző érősségekben és kiszerelésekben is.

Aki eddig hagyományos cigarettát használt és most váltott az elektromos cigarettára, annak mindenképpen érdemes nikotin tartalmú e liquidet választania, amely teljes mértékben visszaadja ugyanazt az érzést, mint egy hagyományos szál cigaretta elszívása, anélkül, hogy bármiféle káros anyagot juttatna a szervezetbe.

Vélemény, hozzászólás?